Példamutatás négyszeres áron

Túlzó árat kötöttek ki a balliberális kormányok idején aláírt PPP-s, azaz magántőke bevonásával megvalósuló felsőoktatási nagyépítkezések szerződéseiben. Az 54 beruházásért – és azok működtetéséért – az állam két évtized alatt 425 milliárd forintot fizetett volna, miközben az épületek értéke a 120 milliárdot sem éri el. Magyar Bálint szerint a megállapodások példamutatók, a szakértő szerint irreálisak, némely oktatási intézmény menekülne.

Magyar Nemzet
2011. 08. 22. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példamutató program – így jellemezte a múlt héten Magyar Bálint azt a felsőoktatási építkezéssorozatot, amelyet oktatási miniszterként 2003-ban ő maga készített elő. Az egykori SZDSZ politikusa a Klubrádiónak nyilatkozva felidézte: a balliberális kormányzás idején 54 tanintézmény – kollégium, könyvtár, kutatóhely – kialakítását kezdték meg, mégpedig magántőke bevonásával, úgynevezett PPP-konstrukcióban. Magyar szerint az általa elindított program igazodott a honi igényekhez, s nem terhelte túl a közkasszát – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.