időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

A Veres János vezette szocialisták kivonultak a bizottsági ülésről

MNO
2011.09.12. 08:40

Az MSZP képviselői kivonultak az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága hétfői üléséről új napirend megszavazása miatt.

A kiküldött napirendi javaslatokhoz Dancsó József (Fidesz) egy olyan új javaslatot tett, amely az államháztartás idei stabilitását kívánja előmozdítani. Veres János szocialista képviselő kifogásolta, hogy ilyen indítvány írásban nincs, ezért tárgyalni sem lehet róla. Dancsó József ezt elismerve elmondta, hogy majd szünetet kér, s akkor rendezi az ügyet.

Veres János ezután „a parlamenti munka komolytalanságára” hivatkozva közölte: a szocialista képviselők nem vesznek részt a bizottsági ülésen. A számvevőszéki és költségvetési bizottság ezután megszavazva a módosított napirendet, megkezdte ülését, ahol először az eredeti napirendről, a tavalyi zárszámadási törvényjavaslatról, illetve a 2002–2010. év közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság tevékenységéről kezdte meg a vitát.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.