időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Többlettámogatást kap a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság

MNO
2011.09.26. 14:12

Több mint 391 millió forint soron kívüli többlettámogatást kaphat a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság a működőképességének megőrzéséhez, ha az erről szóló indítványt elfogadja szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester előterjesztésében jelezte: a központi költségvetéstől kapott forráson felül több mint 250 millió forint többlettámogatást biztosított a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságnak az idén, ez augusztus végéig nyújtott fedezetet az intézmény alapműködéséhez. Hozzátette: szeptembertől havi 36 millió forint normatív állami támogatás jut az intézmény működési kiadásaira, ez a bevezetett megtakarító intézkedések ellenére sem fedezi az alapműködéshez szükséges kiadásokat.

A javaslat kitért arra is, hogy a göngyölített működési költségvetési hiány a negyedik negyedév végére 391 millió 651 ezer forint lesz.

A városvezető szerint az intézmény nem tud további megtakarítási intézkedéseket bevezetni anélkül, hogy alapvető feladata ne csorbulna. Mint írta, jelenleg már gondot okoz a mentéshez szükséges eszközök javítása és a kivonuláshoz szükséges üzemanyag beszerzése. Az indítványban szereplő többlettámogatás a jelzett forráshiányt pótolná az általános tartalék terhére.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.