Államellenes bűncselekmény: négyen a vádlottak padján

A Budapesti Katonai Ügyészség még idén négy személy ellen emel vádat államellenes bűncselekmény elkövetése miatt.

TK
2011. 10. 28. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Lajos – Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatójának ügyvédje – elmondta, hogy ők megismerték az eljárás iratait. Molnár úgy véli, hogy az iratok nem cáfolják Galambos vallomását, ennek alapján az ügyfelével szemben folytatott eljárás megszüntetésére tett indítványt és várják a táblabíróság döntését.

Szilvásy György ügyvédje – Sebes Péter – azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy ők is végeztek az iratok tanulmányozásával. Szerinte a megismert dokumentumok alapján a volt titokminiszter nem követett el bűncselekményt, így Szilvásy György felmentését kéri a bíróságtól.

A BKÜ év végére készítheti el a vádiratot, a Katonai Tanács a jövő év elején tűzheti ki a büntetőper tárgyalását.

A Budapesti Katonai Ügyészség a június 28-án kirobbant botrányban kémkedéssel gyanúsította meg Galambos Lajost, felbujtás gyanújával hallgatta ki Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, bűnpártolással gyanúsította meg az NBH egykori főigazgatóját, Laborc Sándort, valamint felbujtóként meggyanúsította az orosz hátterű biztonságtechnikai cég, a Zömök Kft. társtulajdonosát, Püski Lászlót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.