Előzetesben az uzsorázó polgármester

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska független polgármesterét.

WA
2011. 10. 26. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beri Tamás, Tornanádaska idén januárban, időközi voksoláson megválasztott polgármestere és felesége a településen úgynevezett szociális boltot üzemeltetett. A rászorulók ott napi limit alapján élelmiszereket vásárolhattak hitelbe, a gyanú szerint a tartozásukat átlagosan százszázalékos kamattal terhelten a családjuknak folyósított segélyekből kellett megadniuk.

A polgármestert, a feleségét és a polgármester unokaöccsét gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a polgármester a testvérét és az unokatestvérét a közmunkaprogram keretében gyakorlatilag arra alkalmazta az önkormányzatnál, hogy a segélyek kifizetésekor „rendet” tartsanak, „biztosítsák a nyugodt körülményeket a bolti tartozások beszedésére”.

A rendőrség egyebek mellett uzsora-bűncselekménnyel, közokirat-hamisítással, csalással, valamint önbíráskodással gyanúsítja az önkormányzati vezetőt és családtagjait.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség 46 ügyben folytat büntetőeljárást uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ezeknek az ügyeknek 76 gyanúsítottjuk van, köztük egy másik település, Gadna polgármestere és annak felesége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.