Kár az államnak, politikai haszon az MSZP–SZDSZ-nek

Befejeződött a PPP-szerződések, vagyis a köz- és a magánszféra gazdasági együttműködését rögzítő megállapodások felülvizsgálata – mondta el a Magyar Nemzetnek Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

WL
2011. 12. 27. 4:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek a szerződések szinte kivétel nélkül hátrányt okoztak az államnak, ugyanakkor előnyös helyzetbe juttatták a magáncégeket. A közbeszerzés szabályait gyakorta durván megsértették.

Ez a fajta konstrukció a politikai haszonszerzés szempontjából is rendkívül hasznosnak bizonyult, ugyanis az MSZP–SZDSZ-kabinetek anélkül tudtak jelentős építkezésekbe kezdeni, hogy akkor egy összegben fizetniük kellett volna, viszont az épületek átadásánál már büszkén pózolhattak politikusaik.

A vizsgált PPP-konstrukcióknál a legnagyobb hiányosságokra az alumíniumipar és a cukorgyártás résztvevõinél bukkantak – írja a keddi Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.