Öt feljelentés: kik tették ezt a Malévval? + Videó

Elkészültek azok a büntetőfeljelentések, amelyeket Budai Gyula várhatóan január elején ad majd át a nyomozó hatóságoknak a Malév ügyében.

PR
2011. 12. 28. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyurcsány-kormány 2007-ben adta el az értékes vagyonelemeitől addigra már „megszabadított” Malévot mindössze 200 millió forintért a kiváló MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Borisz Abramovics orosz üzletembernek. Tavaly azonban Bajnai Gordonék több mint 25 milliárd forintért visszavásárolták az addigra teljesen eladósított, önálló működésre képtelen légitársaságot.


Míg 2007-ben „csupán” 30 milliárdos adóssága volt a cégnek, ez az összeg 70 milliárdra nőtt, amit már a magyar államnak kell visszafizetnie. Budai szerint különösen aggályos, hogy a privatizációkor a vevő nem tett bele és nem kockáztatott saját pénzt, ugyanakkor minden visszafizetéssel kapcsolatos kötelezettséget visszaterhelt a Malévra.

A kormánybiztos úgy látja: a korábbi pénzügyminiszterek, a vállalat tulajdonosi körébe tartozó személyek és a mindenkori menedzsment személyes felelőssége is fölvethető a Malév jelenlegi helyzetének kialakulásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.