A Fapálnak átadott 12 millió is szerepel a vádiratban

A hónap végén megkezdi a „tábornokügy” tárgyalását a Kaposvári Törvényszék – tudta meg a Magyar Nemzet.

NT
2012. 01. 20. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádiratban szerepel az a 12 millió forint is, amelyet 2006 elején az egyik dandártábornok adott át Fapál Lászlónak, a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkárának. A tárgyalás január 30-án és 31-én veszi kezdetét. A Magyar Nemzet érdeklődésére a Kaposvári Törvényszék szóvivője, Vadócz Attila bíró elmondta, a vádlottakat és a védőket idézte be a büntetőtanács erre a két napra.

A lap kitér rá, hogy a vádiratot eredetileg a Fővárosi Bírósághoz nyújtották be, de elfogultság miatt az ügy tavaly novemberben átkerült Somogy megyébe – a tábla ezt a fórumot jelölte ki az ítélkezésre. Vadócz Attila közölte még, hogy a múlt év őszén egy 27 és egy 48 oldal terjedelmű vádirat érkezett, a két összefüggő ügyet egyesítették.

A katonai ügyészség három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy ellen emelt vádat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.