Kezdődik a tábornokper

Az eljárásban – a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkára mellett – 3 dandártábornok, 6 ezredes, 2 alezredes, 1 őrnagy és 4 polgári személy szerepel.

WL
2012. 01. 30. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság várhatóan több hónapon át tárgyalja majd az ügyet, az ügyészség 39 tanú meghallgatását indítványozta. A vádiratot a Budapesti Katonai Ügyészség nyújtotta be bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

A vád szerint a dandártábornokok megállapodtak, hogy a honvédség beszállítóinak kifizetett közpénz egy részét visszakérik. A cégek akkor juthattak hozzá a megrendeléshez, ha az összegből visszaosztottak. A katonai vezetők bevonták az ügybe Fapál Lászlót, a Gyurcsány-kormány közigazgatási államtitkárát is – írja a hétfői Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.