Mindent tagad a korrupciós hálózat üzemeltetője + Videó

Tagadta bűnösségét a tábornokper elsőrendű vádlottja, és ismét azt hangoztatta, az ügyészség hibázott az eljárás során.

PR
2012. 01. 31. 10:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői tárgyalási napon délelőtt fél tizenegytől a vádirat ismertetése zajlott a tábornokperben. Az elsőrendű vádlott meghallgatása többórásnak ígérkező mondanivalója miatt került át keddre.

Folytatódott a korrupcióval vádolt tábornokok büntetőpere a Kaposvári Törvényszéken. Az elsőrendű vádlott nem sokkal fél tíz után kezdett beszélni, és ismét tagadta bűnösségét – számolt be a Hír Televízió tudósítója. Azt is hangoztatta, hogy az ügyészség többször hibázott az eljárás során. Mint kiderült, L. István egyébként rendelkezési állományban van, a Honvédelmi Minisztérium méltatlansági eljárást kezdeményezett ellene. Védője szerint több súlyos eljárásjogi hiba történt, az ügyészség „demokratikus normákat sértett”. A vád szerint az elsőrendű vádlott volt a korrupciós hálózat egyik működtetője.

Ismert, a 16 vádlottból négy civil, a többi katonatiszt, akiket „bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés” miatt állítottak bíróság elé. A katonai ügyészség szerint a Honvédelmi Minisztériumban szolgáló dandártábornokok megállapodtak egymással a beszállítóknak kifizetett összegek lefölözésében. Az egyik dandártábornok vallomása szerint a kenőpénzből a szaktárca akkori közigazgatási államtitkárának, a másodrendű vádlott Fapál Lászlónak, illetve az akkori honvédelmi miniszternek, a szocialista Juhász Ferencnek is jutott. Fapál állítólag egy viszkisdobozba rejtette a Juhásznak járó négymillió forintot.


Fapál meghallgatására várhatóan délután egy óra körül kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.