Vádlottak padján a munkavédelmi főfelügyelőség volt vezetői

Január 23-án a Fővárosi Bíróságon megkezdődik Papp István, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) volt elnökének pere.

TK
2012. 01. 04. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség Papp Istvánt tizennégy-rendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és háromrendbeli hivatali visszaélés bűntettével, Cseke Zoltánt, az OMMF törvényességi és ellenőrzési főosztályának volt vezetőjét pedig tizenhárom-rendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettével vádolja.

A vádiratban az olvasható, hogy az első- és másodrendű vádlottak 2006 októberétől kötelességüket megszegve és hivatali helyzetükkel visszaélve az OMMF adatbázisának kezelésével megbízott köztisztviselőket több esetben arra utasították, hogy adott gazdasági társaságok esetében az interneten közzétett, jogerős határozatokon alapuló adatokhoz kapcsolódó kódokat a cégeknek kedvezően módosítsák.

A visszaélések lényege az volt, hogy a nyilvántartás lekérdezésekor a valótlan kódok alapján az érintett vállalkozások részt vehettek közbeszerzési eljárásokon, illetve állami támogatásokat igényelhettek, így jogtalan előnyben részesültek – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.