Áprilisig vádat emelhetnek Gyurcsány ellen

Két hónappal meghosszabbította a Legfőbb Ügyészség a sukorói kaszinóberuházás kapcsán indított nyomozás határidejét.

BL
2012. 02. 02. 5:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 7-ig vizsgálódhat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Legfőbb Ügyészség döntése értelmében – tudta meg a lap Fazekas Gézától. A nyomozó hatóság szóvivője hozzátette: erre a még hátralévő nyomozati cselekmények elvégzése miatt volt szükség.

Fazekas Géza az eljárás befejezését illetően nem kívánt találgatásba bocsátkozni. Egyes gyanúsítottak védői a lapnak név nélkül nyilatkozva viszont úgy vélekedtek, eddig az időpontig az ügyészség lezárja a nyomozást, és vádat emel a terheltek ellen.

A beruházással kapcsolatos büntetőeljárást a Fejér Megyei Főügyészség 2009. tavaszi közigazgatási vizsgálata alapján indította a KNYF. Először Tátrai Mikóst, majd Császy Zsoltot, később pedig többek között Gyurcsány Ferencet is meggyanúsították. Az ügyészség az iratokhoz csatolta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a koncessziós szerződés kapcsán tett feljelentését, és az így kiterjesztett eljárásban január 10-én tanúként hallgatták ki Veres Jánost, a Gyurcsány-kormány pénzügyminiszterét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.