Fizet az állam az UD Zrt.-nek + Videó

A lap információi szerint a megállapodás megszületését több mint egyéves előtárgyalások előzték meg.

TK
2012. 05. 02. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vagyonvédelmi cég 2009-ben indított kártérítési pert, mert Laborc Sándor, a volt Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, a titkosszolgálatokat felügyelő Szilvásy György, illetve más kormányzati szereplők lejárató kampánya miatt az UD Zrt. gyakorlatilag becsődölt. Korábban éves szinten több mint 2 milliárd forintos árbevételt ért el a vállalkozás. Az igazságügyi könyvszakértői vélemény szerint a cég piaci értéke 1,7 milliárd forint volt.


Április 25-án a Fővárosi Törvényszék közleményt adott ki, amiben olvasható, hogy megegyeztek a felek az UD Zrt. által a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a magyar állam ellen indított személyiségi jogi perben, amelyben csaknem 1,8 milliárd forintos vagyoni kártérítést követelt a felperes. Bővebben>>>

A lap információi szerint a megállapodás megszületését több mint egyéves előtárgyalások előzték meg.

A megegyezés napján az UD-ügyben Szilvásy Györgyöt és társait első fokon felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Bővebben>>>

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.