időjárás 14°C Malvin 2022. október 1.
logo

Júliustól fizetni kell a parkolásért

WL
2012.05.02. 18:34

Tatabánya központjában július elsejétől fizetni kell a parkolásért, két zónában óránként 120, illetve 160 forintot – tette közzé a város honlapja.

A Tatabanya.hu portálon olvasható előterjesztés szerint az intézkedéstől évente 38 millió forintos bevételre számítanak, ez hosszú távon fedezné a rendszer bevezetéséhez szükséges személyi és dologi kiadásokat.

A fizető parkolás az összes városi parkoló 10 százalékát érinti 8 és 16 óra között. A helyi lakosok a vásárlási kedvezményt is biztosító Tatabánya kártya kiváltásával, a kártyához regisztrált gépjárművükkel mindig és mindenhol ingyen parkolhatnak, a kártya éves díja 2950 forint.

A két fizetős zónában összesen 1750 fizető parkolóhely lesz, amelyeket hat parkolóőr ellenőriz majd, őket új munkaerőként veszi fel a polgármesteri hivatal. A rendszer bevezetésével egy időben parkolási ügyfélszolgálatot alakítanak ki, a közterület-felügyelet irodáját is ott rendezik be.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.