Fészekrakó-csalás csúszópénzekkel

Átlagosan harmincezer forint csúszópénzt kapott B. Marianna ügyvédtől a Fészekrakó-csalásban közreműködő OTP-s hitelügyi csoportvezető egy-egy hitelkihelyezésért.

tt
2012. 06. 12. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt OTP-alkalmazott, aki a csalás idején, vagyis 2005 és 2008 között egy miskolci OTP-fiók hitelügyi csoportvezetőjeként dolgozott, a tárgyaláson nem tett vallomást, így Bálint Zoltán bíró a rendőrségi szakban tett nyilatkozatait olvasta fel. A vallomás szerint a banknál 2005-től egészen 2008-ig meglehetősen nagyvonalúan kezelték a hitelezést, és nem firtatták, hogy a kölcsönkérők által benyújtott papírok valósak-e. Nem kifogásolták például a hónapokkal visszadátumozott munkáltatói igazolásokat, azt pedig, hogy az igazolásokon szereplő jövedelemhez valóban rendszeresen hozzájut-e az ügyfél, vagy az fedezetet nyújt-e a hiteltörlesztésre, egyáltalán nem vizsgálták.

További részleteket a Magyar Nemzet keddi számában olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.