Őrizetben Földesi-Szabó üzlettársa + Videó

Hazaszállították és őrizetbe vették tegnap a korábban a bécsi reptéren elfogott Jakubinyi Róbertet, akit az ügyészség vesztegetéssel gyanúsít.

WL
2012. 06. 21. 2:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vette a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tegnap az osztrák hatóságok által Magyarországnak kiadott Jakubinyi Róbertet, akit vesztegetéssel gyanúsítottak meg – értesült a Magyar Nemzet. A férfi kihallgatását és a kényszerintézkedés elrendelését Balogh Zoltán, a főügyészség szóvivője azzal erősítette meg: a vezető beosztású hivatalos személy által hivatali helyzetével visszaélve elkövetett vesztegetés gyanújával elrendelt eljárásban egy polgári személyt hallgattak ki vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával. Balogh a nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem közölt, azonban a lap információi szerint a hatóság kezdeményezi Jakubinyi Róbert előzetes letartóztatását.

Azt, hogy Jakubinyit pontosan mi miatt gyanúsították meg, egyelőre nem tudni, ám tény: neve az elmúlt időszakban a legtöbbször az Egymásért alapítvánnyal összefüggésben hangzott el. Állítólag a tavaly nyáron féléves bujkálás után elfogott Földesi-Szabó László, az alapítvány egykori, csempészésért és adócsalásért elítélt vezetője tett rá terhelő vallomásokat. A Magyar Nemzet információi szerint Földesi számos hangfelvételt is a nyomozók rendelkezésére bocsátott, amelyeken mások mellet Jakubinyivel folytatott beszélgetéseit is rögzítette.

Vélhetően ebben az ügyben helyezte a főügyészség előzetes letartóztatásba Gyarmati Györgyöt, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főosztályvezetőjét is. A gyanú szerint Gyarmati és eddig meg nem nevezett társai pénzért elsimították Jakubinyi néhány büntetőügyét. Ezekről ugyancsak Földesi-Szabó tehetett vallomást az ügyészségen.

 

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.