Újabb főtiszt bűnszervezet gyanújában

A nyomozó hatóság szerint a maffiaszerűen működő társasághoz tartozott Kalmár Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori főosztályvezetője is.

tt
2012. 08. 24. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalmár Tamást, a BRFK közrendvédelmi főosztályának korábbi vezetőjét is bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsította meg tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – közölte a szervezet helyettes szóvivője. Szabó Eszter a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, hogy a gyanúsított vallomásában tagadta a terhére rótt alapbűncselekményt is, és panasszal élt az újabb gyanú közlésével szemben.

Mint azt hozzátette, a terhelt védője elfogultsági indítványt nyújtott be, amelyben azt kifogásolta, hogy az ügyészségi nyomozásban olyan rendőrök is részt vesznek, akik korábban kollégái voltak védencének, és kérte az érintettek kizárását. Az indítványt a Legfőbb Ügyészség bírálja el.

Háromra emelkedett a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezetben történt elkövetéssel meggyanúsított egykori főtisztek száma – írta meg korábban az mno.hu.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó – akinek többek között a Hajógyári-szigeten vannak szórakozóhelyei – külföldre menekített.

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

 

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatók.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.