Trafikügy: állítólagos szekszárdi hangfelvétel

Egy a Hvg.hu birtokába került állítólagos hangfelvétel alapján a szekszárdi fideszes városvezetés egyeztetett a dohányboltokra pályázókról.

KA
2013. 05. 10. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy a Hvg.hu birtokába került állítólagos hangfelvétel alapján a szekszárdi fideszes városvezetés egyeztetett a dohányboltokra pályázókról. A portál az erről szóló, csütörtökön közölt cikkben azt írta, azért nem közölték a feltehetően vágott hanganyagot, mert az „érzékeny” személyes adatokat, neveket és címeket tartalmaz. A portál szerint a hangfelvétel alapján a valószínűleg március végén tartott egyeztetés pontosan úgy zajlott, ahogy arról Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő korábban beszámolt.

Az állítólagos hangfelvétel szerint az egyeztetésen a helyi fideszesekkel egyenként végigvették, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. A cikk szerint a hangfelvételből kiderül, Horváth Istvánt, Szekszárd fideszes polgármesterét nem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy „ne a szocik győzzenek”. „Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – idézi a portál a városvezetőt.

Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő április 30-án arról beszélt a Hvg.hu-nak, hogy Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők. A politikus azt mondta: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

Hét éve képviseli a dohányzás betiltásának ügyét Lázár János, 2006-ban hódmezővásárhelyi polgármesterként először a közintézményekben, majd a közterületeken érte el a füstölés visszaszorítását a nullára. – Ha rajtam múlna, holnap reggel betiltanám – mondta személyes országos törekvéséról Lázár a Heti Válasz május 9-i számában a trafiktörvény ügye kapcsán megjelent interjújában.

A politikus kijelentette, egy 90 százalékban problémamentes eljárást hajtott végre a kormány, ez pedig „messze áll a botránytól”. – Az volt a lényeg, hogy a multiktól magyar vállalkozásokhoz, lehetőleg kisvállalkozásokhoz kerüljön a dohányárusítás joga – tette hozzá. Felidézte, a baloldali sajtó talált jó néhány jobboldali kötődésű nyertest, majd a baloldali kötődésű nyerteseket listázták a jobboldali orgánumok, vagyis „cigarettát árulhatnak jobboldaliak, baloldaliak, meg olyanok, akiket a politika hidegen hagy”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.