Az Amerikai Népszava főszerkesztője teljesen kiakadt

Bartus Lászlónál idén már nem akar több cikket írni, sőt értelmetlennek tartja egész munkáját.

2013. 11. 27. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartus Lászlónál betelt a pohár. Az Amerikai Népszava főszerkesztője az általa vezetett hírportálon kívánt boldog új évet olvasóinak, ugyanis elhatározta, egy hónapig nem szeretne ránézni az oldalra. Bár pár napot még várhatott volna a jó kívánságokkal, hiszen így még idén letelik az egy hónap, itt nem ez a lényeg.

A blogszerű, többnyire kormánygyalázó írásokkal jelentkező lap főszerkesztője nyílt levélben vallja be, elege van abból: „hogy spamek törölgetésével telik a napom és nácik moderálásával telik az életem.” Saját bevallása szerint semmi értelme a munkájának, kár volt nekikezdeni. Hiszen nemhogy pénze nem származik belőle, de saját pénzén hagyja magát mocskolni.

„Én még életemben ilyen értelmetlen munkát nem végeztem. Felőrli a napjaimat, megeszi az életemet ez a website, képtelen vagyok bármi fontosat és értelmeset csinálni mellette” – magyarázza Bartus. Hozzáteszi: a hírek továbbra is kimennek majd az oldalra, de ő nem kíván részt vállalni a szerkesztési munkában, a cikkírásban. „Hadd csináljam már végre azt, ami a dolgom lenne, hadd csináljak már valami értelmeset” – zárja kifakadását a szerző.

Bartus Lászlóról nemrégiben a Gój Motoros Egyesület jelentetett meg információkat Facebook-oldalán. A „6-os karton – részlet” címet viselő bejegyzés azt állítja, hogy az újságíró 1984-től a kommunista állambiztonság beszervezett munkatársa volt. Az Énekes fedőnevű titkos munkatársnak a személyes adatai, és beszervező tisztjének a neve mellett ott áll, hogy az MSZMP tagja volt és hazafias alapon szervezték be.

Bartus azonnal és több cikkben reagált a nyilvánosságra hozott aktára. Hamisítványnak bélyegezte, és mindenkit perrel fenyegetett, aki azt állítaná róla, hogy ügynök. Az újságíró Németh Sándort, a Hit Gyülekezetének vezetőjét vádolta meg a kiszivárogtatással, és történész szakértőt kért fel a iratok hitelességének cáfolatára. A Hetek című lap hosszú cikkben foglalkozott az afférral, s kiderül belőle, hogy Bartus László a rendszerváltás idején belépett a Hit Gyülekezetébe. Ezt követően a Heteknél, majd a Magyar Hírlapnál dolgozott. 2003-ban elhagyta Magyarországot, az Egyesült Államokban telepedett le, ahol rövid idő elteltével az Amerikai Népszava munkatársa, később főszerkesztője lett.

A Magyar Nemzet 2010-ben írta meg, hogy az Amerikai Népszava 2005-ben váltott tulajdonost: a Gyurcsány Ferenc gazdasági holdudvarához tartozó Erdős Ákos vette át a lapot. Aznap, amikor a Magyar Nemzet megnevezte Erdőst mint tulajdonost – a cikk megjelenése után néhány órával –, Bartus László vette át az újságot kiadó cég elnök-vezérigazgatói posztját. A Magyar Nemzet New York állam cégnyilvántartó hivatalának adataira alapozta állítását, amit azóta sem cáfoltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.