időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Előzetesben maradhat Simon Gábor

GB
2014.04.09. 05:52

A volt szocialista politikus esetében a főügyészség meghosszabbíthatja a letartóztatást.

A lap szerdai számában Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a főügyészség indítványozta Simon Gábor előzetes letartóztatásának meghosszabbítását.

Simon Gábort egyebek közt adóbevételt jelentős és különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette, kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségének elkövetése, valamint felbujtóként közokirattal visszaélés miatt gyanúsítják – mondta a szóvivő.

Ugyanakkor a lap kérdésére, hogy az elmúlt hetekben változott-e a gyanúsítottak száma, illetve vannak-e a nyomozásnak új fejleményei, Nagy Andrea a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt válaszolni.

Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes eltitkolt, bécsi számlán tartott több százmilliós vagyonáról február 4-én számolt be először a Magyar Nemzet. Simont március 10-én őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatásban van, csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás során derült fény a hamis afrikai útlevelekre, és a magyar bankban elhelyezett 75 millió forintra, ugyanakkor az időközben napvilágot látott információk szerint az MSZP bukott elnökhelyettesének már öt eltitkolt bankszámlára kellene magyarázatot adnia, melyeken százmilliós összegek voltak felhalmozva.

Közben az MNO értesülései szerint Simon feleségének ajándékozta a XVIII. kerületi Attila utcában lévő családi házát és a XII. kerületi Ágnes utcában levő luxusingatlanját is, így ha vagyonelkobzást rendelnek el a volt politikussal szemben, akkor ezek az ingatlanok nem szolgálhatnak a vagyonelkobzás fedezetéül.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.