időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Orbán: Ha valaki ma nem megy el szavazni, négy évig kell várnia rá

2014.04.06. 14:29

A kormányfő arról beszélt Csepelen, hogy az elmúlt 25 évben nem volt egyszerű az élete az ittenieknek.

„Tartania kell a lelket az önkéntesekben, a választókban, és persze jól kell viselkednie” – felelte Orbán Viktor a Hír TV azon kérdésére, mi is a feladata vasárnap a miniszterelnöknek. A kormányfő Csepelen járt, és onnan adott videóinterjút. Elmondta, az elmúlt 24 órában végig próbálta mozgósítani az embereket. „0–0-ról indult a meccs, ezt most kell megnyerni” – hangoztatta.

Kiemelte, Csepel különösen fontos helyszín, az elmúlt 25 évben nem volt egyszerű az élete az ittenieknek.

Mint mondta, Németh Szilárd személyében erős polgármestere van a kerületnek. Neki most az kell, hogy célként lebegjen a szeme előtt, hogy növelje 2014-ben a választóktól elnyert bizalmat.

Magas részvételt remél a vasárnapi országgyűlési választáson Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki reggel nyolc óra előtt néhány perccel adta le szavazatát Budapesten, a XII. kerületben.

 

A Hír TV P8 című műsorának adott miniszterelnöki interjút ide kattintva olvashatja.

– Voltam ma már a VIII. kerületben, Bicskén, a XII. kerületben és Felcsúton is. Ahol voltam, az emberek értették, hogy mi a demokratikus feladatuk – fogalmazott Csepelen Orbán Viktor vasárnap délután a Hír TV-nek. Arról nem kívánt beszélni, hová megy még a nap folyamán, azt viszont hangsúlyozta: ma, a választáson dönthetünk az életünket meghatározó, legfontosabb kérdésekről, mint a törvényi szabályozások, a fejlesztések, vagy a kkv-k megerősödése.

„Ha valaki ma nem megy el szavazni, négy évig kell várnia rá, hogy legközelebb dönthessen az országot illető kérdésekről” – fogalmazott Orbán. Hozzátette, este 7-kor fogja „letenni a lantot”, és veszi vissza az öltönyét, de arról nem kívánt beszélni, mely szavazókörökben fog feltűnni a nap hátralévő részében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.