időjárás 23°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Vona holnap porolna, 2018-ban nyerne

MNO
2014.04.07. 00:00

A célját nem tudta elérni a Jobbik, mert nem tudta lezárni az elmúlt 24 évet a párt elnöke szerint.

A pártelnök beszédében köszönetet mondott a szimpatizánsoknak, az aktivistáknak és a családtagoknak. Mint fogalmazott, a választás azt hozta, amit várni lehetett, meglepetést csak a Jobbik eredménye keltett, hiszen a felmérések alábecsülték a pártot. Kiemelte: számtalan választókerületben behozták a baloldalt, de a kitűzött célt nem tudták elérni, mert „az elmúlt 24 év tovább folytatódik”, nem sikerült lezárni.

Szavai szerint bár néhány egyéni választókörzetben még harcban vannak, nem sikerült az áttörés, amit ezen a területen szerettek volna elérni. Vona Gábor fontosnak nevezte a húsz százalék feletti eredményt, és megjegyezte: a Jobbik 2009 óta fokozatosan és folyamatosan növeli népszerűségét. Ez visszaigazolást ad arra, hogy a tisztességes, egyenes politizálásnak van haszna – fogalmazott.

Kitért arra, hogy kiegyenlítődött a párt támogatottsága, mert korábban kelet-magyarországi pártként azonosították, mára viszont a Dunántúlon is egyre erősebbek. Azt mondta: az Európai Unióban ma a Jobbik a legerősebb nemzeti radikális párt.

Szólt arról is: sokan gratulálnak neki az eredményhez, de szimpatizánsaikban és benne is van csalódottság. Hozzátette, le kell vonni a tanulságot, értékelni kell az eredményt. „A lelkiismeretünk tiszta, egyrészről pozitív kampányt folytattunk, programot tettünk le az asztalra, ellentétben ellenfeleinkkel, akik sokszor tisztességtelen kampányt folytattak [ ], és program nélkül tették ezt” – fogalmazott. Vona azt üzente szimpatizánsainak, hogy nem adják fel, nem hagyják cserben azokat az embereket, akik „akár itt, a csonka Magyarországon, akár határon túl, akár Magyarországról gazdasági okok miatt elvándorolva bíztak bennünk”.

„Holnap leporoljuk magunkról a port, és 2018-ban meg fogjuk nyerni a választásokat” – jelentette ki. Jelezte: válaszol, de külföldi újságíróktól nem fogad kérdéseket, mert a kampány alatt nem úgy álltak a párthoz, ahogy nekik elfogadható lett volna. A meghívottak által megtöltött teremben derültséget okozott a lemondását firtató újságírói kérdés. Vona leszögezte: a párt tagsága dönt még az önkormányzati választás előtti kongresszuson, hogy alkalmas-e az elnöki posztra. „Van még bennem tettvágy, van még bennem ambíció” – jelentette ki.

Vona Gábor arról is beszámolt: az európai parlamenti választáson szeretnének tovább erősödni, az őszi önkormányzati választáson pedig polgármesteri székek  tömkelegét” szeretnék magukénak tudni. Az országgyűlési munkával összefüggésben rámutatott: ami a nemzet érdeke, azt támogatni fogják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.