Molnár Gyula tovább magyarázkodhat

Bűnügyi témák uralhatják a volt polgármester önkormányzati kampányát, több száz milliós kárt okozó büntetőügyekben lehet még érintett.

Szabó-Horváth
2014. 05. 22. 3:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbudai polgármestersége idején történt bűncselekménygyanús ügyekben magyarázkodhat kampányában az MSZP-s Molnár Gyula, ha újra indul ősszel a XI. kerületben. Az ingatlanügyben kedden bizonyítottság hiányában felmentett szocialista politikust pártja teljes támogatásáról biztosította.

Mint a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől, Bagoly Bettinától tegnap megtudta: az Újbuda Torna Club (ÚTC) gazdálkodásával kapcsolatban, valamint a Bikás parki Újbudai Sportcentrum ügyében hűtlen kezelés gyanújával a BRFK-n zajló nyomozások határidejét augusztus 15-ig, illetve szeptember 8-ig hosszabbították meg. Gyanúsított még egyik ügyben sincs, a kerületet azonban az önkormányzat szerint sok száz milliós kár érte a volt szocialista polgármester közreműködésével.

Az ÚTC gazdálkodásával, illetve sportcélú támogatás felhasználásával kapcsolatban még 2011-ben indult nyomozás. Az önkormányzat címére bejegyzett, három év alatt csődbe vitt egyesület elnöke Molnár Gyula volt. Ugyancsak a volt MSZP-s polgármester kötött még 2005-ben 15 éves bérleti szerződést a hasznosítására. Az alig százmilliósra tervezett beruházást az időközben csődbe ment Uniker-Coop Kft. a háromszorosára duzzasztotta. Molnár Gyula képviselő-testületi felhatalmazás nélkül a megemelt beruházási érték száz százalékára vállalt garanciát úgy, hogy az önkormányzati ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be. A fideszes vezetés végül 120 millió forintért kivásárolta a cég 240 milliós tartozását, a tényleges kár azonban elérheti a teljes összeget.

A teljes cikket a csütörtöki Magyar Nemzetben olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.