Nyomoznak a péceli ügyben

Elsikkaszthatták azokat a pénzeket, amelyeket az idősotthon lakói fizettek be.

Nagy Áron
2014. 07. 19. 5:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a település polgármestere, Szöllősi Ferenc néhány hete fordult a kormányhivatalhoz és a térség országgyűlési képviselőjéhez, miután tudomására jutott: komoly problémák, visszaélések jellemezhetik az intézmény működését. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a vizsgálatok megerősítették ezt. A feltárt szabálytalanságok súlyosságáról pedig az árulkodik, hogy az otthon igazgatónőjét azonnali hatállyal elbocsátották állásából.

A település vezetője beszélt arról, hogy az idősotthon lakóitól pénzt szedhettek majdani eltemettetésükre, haláluk után viszont az összeg eltűnt, temetésüket pedig közpénzből oldották meg. Szöllősi Ferenc olyan esetekről is hallott, amikor papíron kesudiót, drágább ételeket, finomságokat vettek az idős embereknek, akik azonban mindebből semmit sem láttak. A polgármester alapos vizsgálatot ígért az ügyben, ami akár újabb feljelentést is eredményezhet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.