időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Kilencmilliárdos óriásberuházás Békéscsabánál

LM
2014.08.14. 21:11

A közel kilencmilliárdos beruházás uniós forrásból valósul meg.

Loppert Dániel kiemelte: a beruházás több mint 54 kilométer hosszúságban érinti a Debrecen–Szeged közötti 47-es főutat Békés és Csongrád megyében. Az autósok és a kerékpárosok 2015 év végén már a felújított úton közlekedhetnek.

A Békéscsaba elkerülő–Orosháza elkerülő–Hódmezővásárhely-szakaszt felújítják, Békés megyében 34,4 kilométer hosszúságban, Csongrád megyében 19,7 kilométeres szakaszon kiszélesítik és megerősítik a burkolatot az EU-előírásoknak megfelelően. A beruházás keretében kerékpárutak is épülnek.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források segítségével valósul meg. A Békés megyei szakasz beruházási költsége 8,94 milliárd forint, a Csongrád megyei szakasz 7,94 milliárd forintba kerül.

Békés megyében a főút korszerűsítésével párhuzamosan felújítják a MÁV vasúti felüljárót Orosházánál, a Szarvas és Mezőhegyes közötti szakaszon. A főút mellett 28 kilométer hosszú új kerékpárutat építenek, és korszerűsítik a főút átkelési szakaszát Csorvásnál. A tömegközlekedési megállókat 17 helyen újítják fel.

A csongrádi szakaszon kétirányú kerékpárutat építenek, valamint kerékpároshidat a Kakasszéki-csatorna felett. A tömegközlekedési megállóhelyeket 27 helyen újítják fel.

A csongrádi szakaszon a fakivágás és a cserjeirtás augusztus végén indul, a nyertes kivitelező a burkolat bontását szeptemberben kezdi el – mondta Loppert Dániel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.