A polgármestereknek nem tetszik a fizetős M0-s

Elutasítják az M0-s körgyűrű fizetőssé tételét a budapesti kerületi polgármesterek, akik délelőtt egyeztettek a fejlesztési tárca képviselőivel a minisztériumban.

KaG
2014. 12. 15. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerületvezetők a megyei matricák bevezetését jónak tartják. A Hír Televízió információi szerint puhul a javaslat, nemcsak a Megyeri híd maradhat ingyenes, hanem a hídtól egészen az M3-as autópálya-csomópontig kiterjesztenék a díjmentes szakaszt.

– Azt állítom, mint közlekedésmérnök, hogy egy városi elkerülő szakasz azért épült meg, hogy a városból is kivonzza a forgalmat, illetve hogy azon kerüljék el a várost, tehát ezeknek a városi elkerülő szakaszoknak – legyen ez akár az M0-s vagy bármelyik más vidéki várost elkerülő szakasz – az a lényege és értelme, hogy a város működését segítse, és nem az, hogy azt a fizetős gyorsforgalmi úthálózat részének tekintsük – mondta Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

A kerületi polgármesterek délután Tarlós István főpolgármesterrel is egyeztetnek az útdíjrendszer tervezett átalakításairól. Az egyik fő téma itt is a Megyeri híd díjkötelessé tétele lesz, a tanácskozáson a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakembere mutatja be részletesen a változásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.