Dohányipari különadó: a vállalkozások fizetnek

A befolyó pénzt kizárólag egészségügyi célokra lehet fordítani.

NT
2014. 12. 16. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adót sávosan vetik ki, az árbevétel arányában. A törvény jövő február elsején lép hatályba. A befolyó pénzt kizárólag egészségügyi célokra lehet fordítani. A képviselők egy módosító javaslattal arról is döntöttek, hogy a dohányboltok a jövőben rágógumit, mentolos cukorkát és vonaljegyeket is árusíthatnak, illetve a vásárlók mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik a trafikban.

„Olyan területről van szó, amelyben az állam nem tud nem eléggé beavatkozni, hogy így fogalmazzak. Mint a javaslat is utal arra, hogy minden eddigi eredmény ellenére, amely a dohányzás visszaszorítása ügyében született, továbbra is sajnos vezető halálok a dohányzás, és továbbra is az egészségügyi kiadások egy jelentős részét, ha nem a legnagyobb részét a dohányzás okozta egészségkárosítás gyógyítására fordított összegek teszik ki” – fogalmazott korábban a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.