Európa éltanulói maradunk

Az eredmények alapján a Magyarországon alkalmazott egyedi gazdaságfejlesztési modell sikeresnek bizonyult.

HZS
2014. 12. 29. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánki Erik, a kormánypárt országgyűlési képviselője hétfői gazdaságértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten azt mondta: az eredmények alapján a Magyarország által alkalmazott egyedi gazdaságfejlesztési modell sikeresnek bizonyult. Felidézte: az érdemi gazdasági fordulat 2013-ban következett be, akkor állt tartós növekedési pályára a magyar gazdaság, és bővülése kétszerese az európai uniós tagállami átlagnak. Az idén várhatóan 3,2 százalékos lesz a magyar növekedés, szemben az 1,5 százalékos EU-átlaggal – jelezte.

A fideszes politikus az eredmények között említette azt is, hogy négy éve három százalék alatti az államháztartás hiánya, a foglalkoztatottak száma rekordot ért el, és az életszínvonal is emelkedett. A cél 2015-ben az elért eredmények fenntartása, az EU-átlag kétszeresének megfelelő növekedés és az államadósság további csökkentése, ennek mértéke 75 százalék körül lesz a következő évben.

A jövő évi költségvetés stabilitását biztosítja a magas tartalékszint – mondta Bánki Erik, hozzátéve, hogy a Fidesz a teljes foglalkoztatottság 2020-ig történő elérésének céljában is támogatja a kabinetet. A kormánypárti képviselő arról is beszélt, hogy 2015-ben folytatódik a banki elszámoltatás, amelynek nyomán jelentősen csökkennek majd a törlesztőrészletek.

Bánki Erik kérdésre azt mondta, bár a világpolitikában történhetnek Magyarországot is érintő váratlan események, szerinte nem lesz szükség költségvetési kiigazításra a következő évben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.