Feljelentést tesz Juhász Péter is

Feljelentést tesz Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt Juhász Péter.

HZS
2014. 12. 29. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: több tucat ingatlaneladást vizsgáltak, és egyetlen téves nyom sem akadt, minden esetben kiderült, hogy az adott ingatlan valamilyen módon „jogtalan, törvénytelen módon” került az új birtokos tulajdonába. Az Együtt társelnöke szerint ebből látszik, hogy rendszerről van szó, amelyet jól képzett emberek építettek ki, kívülről a jogszerűség látszatát keltve.

„Ennek alátámasztására különböző papírokat gyártattak le, különböző cégeket bíztak meg” – mondta. Szerinte a rendszer célja az volt, hogy verseny nélkül, a piaci ár alatt adjanak el ötödik kerületi ingatlanokat az általuk kijelölt vevőknek. A végeredmény egy hihetetlen mértékű ingatlanvagyon-vesztés, amelynek károsultja minden esetben az önkormányzat volt.

Juhász Péter úgy fogalmazott: egyes ügyekben önmagában felfedezhető az okirat-hamisítás, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés és csalás, azonban ezek összességét vizsgálva „kirajzolódik egy hatalmas csalássorozat”, amely akár tízmilliárd forint bevételkiesést is okozhatott az önkormányzatnak. A politikus tarthatatlannak nevezte ezt az állapotot, ezért, mint mondta, nyilvánvalóan előre hozott választás lesz a kerületben.

A politikus azonnali lemondásra szólította fel Szentgyörgyvölgyi Pétert, Belváros-Lipótváros polgármesterét, Sélley Zoltán jegyzőt, valamint a képviselő-testület azon tagjait, akik az előző ciklusban is képviselők voltak, illetve azokat, akik tisztséget töltöttek be bármely bizottságban.

Juhász Péter bízik abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész azonnal nyomozást indít, olyan gyors és transzparens lesz, mint ahogy Simon Gábor korábbi MSZP-s képviselő és más baloldali politikusok esetében volt. Azt mondta: az adatokhoz, jegyzőkönyvekhez, amelyekből a „bűnszervezetet” feltárta kollégáival, minden képviselő hozzáférhet.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőjének feljelentése nyomán az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított az ellenzéki önkormányzati képviselő ellen. Az eljárást azért kell lefolytatni, mert az Együtt politikusa a kerület önkormányzata és Rogán Antal hivatali működésével kapcsolatban tette a sérelmezett kijelentéseket, a polgármester pedig hivatalos személynek minősül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.