Gyülekezési törvény: Gulyás válaszolt Schiffernek

Ha lesz módosítási javaslat, a Fidesz-frakció teljesíteni fogja Schiffer András ötpárti egyeztetésre vonatkozó kérését.

BLM
2014. 12. 31. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus közleményében arra reagált, hogy Schiffer András, az LMP társelnöke, frakcióvezetője szerdán felszólította a kormányt, hogy ha a gyülekezési törvény módosítását tervezi, erről kezdeményezzen ötpárti egyeztetést, és az állampolgári tiltakozás törvényes kereteit „ne próbálja meg erőből újraalkotni”.

Gulyás Gergely közölte: örül annak, hogy Schiffer András is „valós anomáliának” tartja azokat a problémákat, amelyek miatt a gyülekezési törvény módosításának szükségességét felvetette, és amelyek semmilyen formában nem korlátozzák a gyülekezési jog rendeltetésszerű gyakorlását.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Fidesz továbbra is kiáll az alkotmányos alapjogok – így a gyülekezési jog – zavartalan gyakorolhatósága mellett. „Tesszük ezt természetesen akkor is, amikor a kormány elleni tüntetők jogairól van szó” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.