Harrach: Jön a családi csődvédelem

A kereszténydemokraták frakcióvezetője évértékelőjében szót ejtett az internetadóról és a drogtesztről is.

HZS
2014. 12. 22. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrach Péter évértékelő interjút adott a Magyar Távirati Irodának. A KDNP parlamenti frakcióvezetője szót ejtett számos aktuálpolitikai kérdésről a jövő évre tervezett intézkedések mellett:

– A frakcióvezető a Fidesz–KDNP választási győzelmében biztos volt, de a kétharmados többséget meglepetésnek tartja.

– A kormánypártok őszi népszerűségvesztését a népszerűtlen intézkedéseknek és a szervezett lejárató akcióknak tulajdonítja. Mint mondta a tüntetések jelszavai egybevágnak a baloldal megváltozott stratégiájával.

– De elmondta azt is, a kormánynak adott esetben vállalnia kell a konfrontációt.

Az internetadót és az M0-s fizetőssé tételét vitatható intézkedésnek tartja.

A drogtesztet illetően szerinte a gyermekeknél meg kell fontolni a szülői hozzájárulás szükségességét. Az újságírókat pedig nem vetné alá a procedúrának, ellenben a politikusoknak vállalniuk kell a tesztet.

– A devizahitelesek megsegítése kapcsán azt emelte ki, hogy csak egy megerősödött ország volt képes végrehajtani ilyen nagy lépést. A végső rendezést az idén elfogadott három törvény és a jövőt rendező fair bankokról szóló negyediket több intézkedés előzte meg – a végtörlesztésről az eszközkezelőről és az árfolyamgátról szóló.

A vasárnapi pihenőnapról szóló jogszabályról elmondta ha a gazdaság további erősödése lehetőséget ad, minden magyar munkavállalóra – természetesen a szükséges kivételekkel legyen érvényes, hogy ne dolgoztassák őket vasárnap.

– A KDNP tavasszal benyújtja a családi csődvédelemről szóló javaslatát. Ennek lényege, ha egy család nem képes törleszteni, viszont úgy ítélhető meg, hogy a jövedelmük mértéke, vagyoni helyzetük, életformájuk megváltoztatása és a pénzintézet bevonásával törlesztőrészletük átalakítása lehetővé teszi a további törlesztést, akkor egy csődbiztos segítségével rendezhető a helyzetük.

Az egyházügyi törvénynél szerinte számunkra nem jó modell a német példa: vagy módosítják a törvényt, vagy előveszik a KDNP eredeti javaslatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.