Nem tárgyal az oroszokkal a 3-as metróról Tarlós

A Moszkva tér átnevezése okozta elhidegülés miatti konfliktust rendezné a főpolgármester.

VZ
2014. 12. 06. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem tárgyalok a 3-as metróról senkivel, amíg a kocsibeszerzésre kiírt pályázat le nem zárul” – idézték a főpolgármester válaszát a lap szombati számában, miután a jövő héten az orosz fővárosba esedékes látogatásáról kérdezték.

A főpolgármester elmondta, látogatásának célja a Moszkva tér három évvel ezelőtti átnevezésekor kirobbant konfliktus rendezése, a kapcsolatok bővítése. Ezen felül – kísérőivel – részt vesznek egy városfejlesztési konferencián – tette hozzá.

Az orosz közigazgatási rendszerben kiemelt, szövetségi ranggal rendelkező világváros internetes portálján csütörtökön elhelyezett tájékoztatás szerint a bejelentés Szergej Cserjominnak, a moszkvai kormányzat külgazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozó miniszterének és Balla János magyar nagykövetnek a megbeszélésén hangzott el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.