Pokorni Zoltán válaszolt Lázár Jánosnak

Az alapvetően a Fideszen belüli generációs küzdelmekről szóló interjút nem tekintem személyes ügynek – mondta az MNO-nak Pokorni.

MNO
2014. 12. 18. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az alapvetően a Fideszen belüli generációs küzdelmekről szóló interjút nem tekintem személyes ügynek. Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja” – reagált az MNO-nak Pokorni Zoltán, a Fidesz politikusa.

A Hegyvidék polgármestere természetesnek tartja, hogy a Fideszen belüli fiatalabb generáció vezetőjeként bátran vállalja a konfliktusokat. „De mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni.”

Lázár János szerint a Fideszre nem a kormányzati döntések negatív társadalmi következményei jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az igazi bajt az jelenti, ha a törzsszavazóik, a saját politikai véleményformálóik vagy meghatározó politikusaik bizonytalanodnak el vagy fordulnak ellenük. Lázár úgy vélekedett, hogy ebben a megjegyzésben benne van az is, hogy a politikai veteránok elszánták magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására. – Ami nem méltányos, sőt az a meggyőződésem, hogy helytelen – tette hozzá.

Mint mondta, ezen belső viták azért veszélyesek, mert nincs valós tartalmuk, ugyanakkor „álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők”. Kijelentette: rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul a saját pártjával, szövetségeseivel. Azt is kiemelte, hogy tiszteli Kövér Lászlót vagy Pokorni Zoltánt, de ha a nyilvánosság előtt fogalmaznak meg kritikát, akkor az szerinte egy politikai akció része.

Lázár saját bevallása szerint felvállalta a szintén kritizált Rogán Antal, Szijjártó Péter és Giró-Szász András, sőt Habony Árpád védelmét is, hiszen „ki-ki a maga területén sokat tett azért, hogy 2012–13-ban politikai értelemben stabilizálódjanak a párt ügyei”. – Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.