Rekordot döntött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szervezet 261,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött idei karácsonyi akciója során.

MNO
2014. 12. 22. 22:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adni öröm! akcióját december 16. és 21. között rendezte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Spar csoport 168 üzletében tartott gyűjtésen a karitatív szervezet mintegy kétezer önkéntese – köztük több száz középiskolás diák – vett részt. Az üzletbe betérő vásárlókat arra kérték, vegyenek valamennyi tartós élelmiszert a rászorulóknak is. A kérést több tízezren teljesítették, a pénztárak után felállított máltai gyűjtőpontokon egész nap érkeztek az emberek adományai, hat nap alatt mintegy 261,5 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze – tájékoztatta a szeretetszolgálat hétfőn az MTI-t.

Az adományokból a máltai szeretetszolgálat városi szervezetei átlagosan 3500 forint értékű csomagokat állítottak össze. Budapesten és néhány nagyobb városban kétféle ajándékcsomag készült: a hajléktalan emberek számára közvetlenül fogyasztható élelmiszereket és kisebb ajándékokat tettek a csomagokba, míg a rászoruló családoknak, időseknek, fogyatékkal élő emberek hozzátartozóinak tartós élelmiszereket – lisztet, tésztát, olajat, cukrot – juttatnak el. A kisebb településeken házhoz viszik, a nagyobb városokban az intézményekben veszik át az ajándékot az érintettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.