Századvég: A többség a drogteszt mellett

A lakosság döntő része egyetért az önkéntes iskolai kábítószerteszt ötletével.

RZ
2014. 12. 17. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felnőttkorú magyar lakosság körében ezer véletlenszerűen kiválasztott emberen végzett telefonos kérdőíves kutatást. A megkérdezettek közel kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi törvények túl megengedőek, minden negyedik lakos érzi éppen megfelelőnek az aktuális szabályozást, és mindössze öt százalék szerint túl szigorúak a törvények. A felmérésből kiderült az is, hogy a magyar társadalom jelentős többsége, 86 százaléka továbbra is a könnyű drogok legalizálása ellen van.

A kutatás a Századvég szerint arra is rávilágított, hogy a lakosok többsége támogatja a kormány drogtesztekkel kapcsolatos elképzelését. A válaszadók 57 százaléka egyetértene azzal, ha önkéntesen, szülői kérés alapján a fiatalkorúak esetében lehetővé tennék az iskolákban a drogteszt végrehajtását. A mintába kerültek 40 százaléka ellenzi az ötletet. Még több támogatóra talált az a kormányzati javaslat, mely alapján bizonyos szakmák esetében kötelezővé tennék a teszteket, a lakosok 61 százaléka támogatja ezt az elképzelést.

 

 

Kocsis Máté egyik december eleji Facebook-bejegyzésében közölte, hogy drogtesztet vezetne be a 18 év alatti fiatalok, a politikusok és az újságírók számára. A fideszes politikus ötletét pártja is támogatja, a baloldali ellenzék elveti. Néhány nappal a javaslat felvetése után az is kiderült, hogy a tesztet a 12–18 éves fiatalok számára várhatóan csak önkéntes formában vezetik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.