Vádat emeltek az uzsorás ellen

A boltos az alapvető élelmiszereket másfél-kétszeres áron kínálta.

HZS
2014. 12. 16. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott csekély mennyiségű, beárazatlan árut tartott a Pest megyei kis faluban lévő boltjában, és az alapvető élelmiszereket másfél-kétszeres áron kínálta – mondta Gyugyi Csilla, a közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. A férfi csak a helyben lakó, általa ismert embereket szolgálta ki, többnyire olyanokat, akik családi pótlékból, gyesből, segélyekből tartották el családjukat, és kénytelenek voltak hitelre vásárolni.

A boltos „megállapodott” a vevőkkel, hogy havonta milyen összeg erejéig vásárolhatnak, majd a következő hónapban – miután az érintettek megkapták a családi pótlékot, illetve az egyéb juttatásokat – a tartozás rendezésével egyidejűleg tízszázalékos kamatot is fizetni kellett. A késlekedőknek további ötven-, vagy százszázalékos kamatot számított fel – magyarázta a szóvivő.

Volt olyan sértett, aki 50 ezer forintnyi élelmiszerért 85 ezret fizetett havonta, de olyan is, aki két év alatt összesen 200 ezer forintot költött, mégis utólag 800 ezret fizetett. A tartozásokat a boltos egy füzetben vezette, a vásárlásról pénztárbizonylatot nem adott. A Nagykátai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett uzsora-bűncselekménnyel vádolja a férfit – közölte Gyugyi Csilla.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.