Vitézy távozik, Dabóczi Kálmán vezeti a BKK-t januártól

A Fővárosi Közgyűlés 90 százaléka támogatta a szakember kinevezését.

MNO
2014. 12. 03. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzati testület döntéséről Horváth Csaba (MSZP) és Karácsony Gergely (PM) számolt be az újságíróknak. A szocialista fővárosi képviselő tájékoztatása szerint a BKK új vezetőjét a közgyűlés 90 százaléka támogatta.

Horváth Csaba elismerően szólt Dabóczi Kálmánról, akit jó szakembernek nevezett. Karácsony Gergely ezzel szemben azt közölte, tartózkodott a szavazáson, mert bár nem kérdőjelezi meg Dabóczi Kálmán felkészültségét, úgy gondolja, Vitézy Dávid jól végezte a feladatát.

A Magyar Nemzet korábban megírta, Tarlós István (Fidesz– KDNP) főpolgármester az utolsó pillanatban nyújtotta be javaslatát az új városüzemeltetési modell személyi kérdéseinek eldöntésére, közöttük a BKK éléről távozni nem kívánó Vitézy Dávid leváltására.

A Budapesti Közlekedési Központ új vezetője a KTI Közlekedéstudományi Intézet közlekedéstudományi üzletág-vezetői posztjáról érkezik. Emellett az ügyvezető általános helyettese volt, vezette továbbá a Stratégiai Projekt Igazgatóságot. Angolul, németül és alapszinten oroszul is beszél. Teljes életrajzát olvassa el korábbi cikkünkben.

Azt írta bejegyzésében, hogy gyerekkora óta szívügye a budapesti közlekedés. „Sosem akartam más lenni, mint aki szerethető és modern közlekedést építhet Budapesten. Óriási megtiszteltetés és felejthetetlen élmény, hogy ez az álmom az elmúlt négy évben teljesülhetett” – fogalmazott.

A leváltott cégvezető felsorolja az eredményeket: itt egyebek mellett a Bubi és a Futár elindítását, a jegybevételek növekedését, az 1-es és a 3-as villamos felújítását, az új jegyautomatákat, az alacsonypadlós buszokat és a taxirendszert említi. „Munkánk hatása a következő évben is érződik majd: jövőre érkezik 24 új troli, 47 új villamos és több mint 250 új busz, megújul a Széll Kálmán tér, megépül a budai fonódó villamoshálózat.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.