Adatbázist frissít Budapesten az MSZP

Az irányok már megvannak, a februárban induló akció konkrét lépéseiről napokon belül döntenek.

Katona Mariann
2015. 01. 12. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatóiról készült adatbázisa felduzzasztását tervezi a budapesti MSZP – tudta meg lapunk. Információink szerint a nemrégiben – egyébként országszerte – kinevezett új választókerületi szervezők feladata lesz, hogy a fővárosban elkezdjék egy naprakész nyilvántartás vezetését a pártot támogató, egy-egy választáson mozgósítható szavazókról.

Először február közepétől kísérleti jelleggel Budapest mind a 18 választókerületében kijelölnek kerületenként egy-egy szavazókört és az ott élőket egy, az országos politikát, illetve a helyi ügyeket is magában foglaló kérdőívvel keresik fel. Az ajtóról ajtóra járással egyúttal regisztrálják az ahhoz hozzájáruló szimpatizánsaikat is.

Szocialista informátoraink hangsúlyozták, hogy mindez teljesen legális lesz, hiszen a szabályoknak megfelelően a szükséges lépéseket megteszik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé.

Az adatbázis-építés mellett a fővárosi MSZP-sek aktív kapcsolattartásra is készülnek a szimpatizánsaikkal, szintén a választókerületi szervezők irányítása mellett. Ennek részeként minden kerületben működtetni kell majd egy olyan Facebook-oldalt, amely – reményeik szerint – az információáramlást segíti, a közösségi portálon felerészben a helyi, felerészben pedig országos ügyekkel kell foglalkozni. A cél: minél több emberhez eljuttatni a párt üzeneteit, minőségi tartalmakat gyártani és minél több lájkolót szerezni.

Ugyancsak a kapcsolattartást szolgálja, hogy egy olyan papír- vagy pedig e-mail-alapú hírlevélrendszert is ki kell alakítaniuk a kerületeknek, amelynek segítségével szintén a helyi és országos eseményekről tájékoztatnák majd a szimpatizánsaikat. A munkát rendszeres időközönként ellenőrzi majd a budapesti pártvezetés a választókerületi felelősökkel és a kerületi elnökökkel közösen.

A lap információi szerint amennyiben az egyelőre csak egy-egy szavazókörre szűkített ajtóról ajtóra járási akció, illetve a kapcsolattartási kísérlet beválik, az egész fővárosra kiterjesztik. MSZP-s forrásaink azzal indokolták a heteken belül induló adatbázis-frissítést, hogy időben el kell kezdeni felkészülni a helyi vagy országos választásokra, egy ilyen rendszer beéréséhez pedig idő kell. A választások előtti kampányra ezeknek már készen kell állniuk.

A tapasztalataik ugyanis azt mutatják, hogy a kitelepüléseken végzett aláírásgyűjtéseknek is van eredményük, ám a pártok standjainál megjelenők közel sem fedik le a teljes szavazóbázist. Ráadásul a tavaly novemberi, újpesti időközi országgyűlési választás az MSZP-nek azt bizonyította, hogy az eddig leginkább a Fideszhez köthető eredményes mozgósítás a baloldalon is működik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.