Aljas átverés a BKK-automatáknál

A cég egyelőre tehetetlen a szervezettnek tűnő utaskárosítás ellen: ismeretlenek eldugaszolják az automaták papírpénzkiadó nyílásait.

BuL
2015. 01. 09. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több Facebook-csoportban számoltak be csütörtökön egy igen komoly problémáról, ami a BKK újonnan felállított, bérletpénztárakat helyettesítő automatáinál érte őket. Az automaták mindenkinél ugyanazt a problémát mutatták: nem adták vissza a papírpénzes visszajárót – olvasható a SzeretlekMagyarország.hu portálon.

A cikk szerint minden bejegyzés ugyanarról szól, miszerint a vásárló bedobott 5 vagy 10 ezer forintot, és a gép csak az aprópénzes visszajárót adta vissza. (A konkrét példák egyikében diákbérlet szerepel, melyért 5000 forinttal fizetett a vásárló – ami 3450 forintba kerül –, de vissza csak 50 forintot kapott, a gép 1500 forintját elnyelte.) Pontosabban elnyelte volna.

A beszámolók szerint ugyanis nem a gépek meghibásodásáról van szó, hanem arról, hogy ismeretlen személyek eltömítik azt a rést, amin a gépek a papírpénzes visszajárót adják ki, majd mikor a vásárló a pénztárakhoz reklamálni megy, kiszedik abból.

A bejegyzések alatt annyian jelezték kommentben, hogy velük is ugyanez történt, hogy az eset – a SzeretlekMagyarország.hu feltételezése szerint – valószínűleg igaz, és korántsem egyedi. Egy kommentelő például azt írta: „Hasonlóan jártunk a Nyugati 4-6-os megállóban, mi is telefonáltunk. Nekünk úgy sikerült kivenni a visszajárót, hogy kulccsal kiszedtük a papírzsepidarabokat a nyílásból, majd szintén nagyon óvatosan kulccsal ki tudtuk műteni a visszajárót.” Egy másik kommentelő szerint egyáltalán nem újdonság ez a taktika, hiszen az utcai telefonokat régóta eltömítik egyesek.

A BKK honlapján egyelőre nincsen közlemény az ügyben. Addig is javaslat: pontos összeget dobjunk a gépbe!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.