Goodfriend elszólta magát

A nagykövetségen járt korábban a CÖF két vezetője, Csizmadia László és ifjabb Lomnici Zoltán, akiknek az ügyvivő véletlenül megmondta, mi a baja minálunk.

MNO
2015. 01. 27. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

André Goodfriend amerikai ügyvivőt korábban meglátogatta a nagykövetségen a Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) vezetőségének két tagja, sőt még le is ültek vele kávézni – idézte fel a Hír24-nek kedden adott interjújában Csizmadia László, a CÖF alapító elnöke. Az eset még akkor történt, amikor Csizmadia szerint azt gondolták, a vendégség egy barátság kezdete lesz. Most hozzátette viszont, hogy már akkor szöget ütött a fejébe Goodfriend egyik megjegyzése.

Csizmadia oldalán ifjabb Lomnici Zoltánnal járt André Goodfriendnél, és úgy tervezték, folytatják a kapcsolatot, a diplomatát meg is hívták két CÖF-rendezvényre.

Csizmadiának később szöget ütött a fejébe egy mondat, amit André Goodfriend a találkozón ejtett el. Emlékei szerint az amerikai ügyvivő azt mondta: „ennek az országnak talán az a legnagyobb problémája, hogy kétharmados többség van a parlamentben”. Goodfriend később részt vett a Békemeneten, erről fotókat is posztolt annak idején. Az ügyvivő és a békemenetesek kapcsolata viszont elmérgesedett tavaly év végére az amerikai kitiltási botrány miatt. A CÖF ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, mert szerintük Goodfriend a saját bevallása szerint magyarországi korrupciós bűncselekményekről szerzett tudomást, de a nagykövetség nem tájékoztatta ezekről a nyomozó hatóságokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.