Így küzd a főváros a hajléktalanok fagyhalála ellen

A szálláshelyek igénybevételét kéri a fővárosi önkormányzat a hideg idő miatt.

VZ
2015. 01. 29. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi főpolgármester által jegyzett, csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll: a fővárosi önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos „jogvédő szervezetek” ellehetetlenítették a főváros ez irányú segítő munkáját.

A fővárosi önkormányzat számára a legfontosabb az emberi életek megmentése. „Nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy” – fogalmaztak.

Mint írták, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.

Kérik a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.