Korszerűbb lett a Soproni Gyógyközpont

A Soproni Gyógyközpont műtőblokkját mintegy 320 millió forintból korszerűsítették.

MA
2015. 01. 09. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Ágnes (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő pénteken, a felújított műtéti tömb sajtóbejárásán elmondta: a magyar kormány elkötelezett abban, hogy fejlődjön a hazai egészségügy, javuljon a lakosság egészségügyi állapota, növekedjen a gyógyulási esély, és egy népegészségügyi szolgáltató rendszert hozzon létre. A korábbi európai uniós pénzügyi ciklusban 400 milliárd forint fejlesztési forrást használtak fel a kórházak, amelyek egy része már befejeződött, másik része pedig most van folyamatban – tette hozzá.

A kormánypárti politikus példaként említette a Soproni Gyógyközpontot, ahol 2013-ban mintegy 7 milliárd forintos fejlesztési program indult. Ennek részeként újították fel a Győri úti telephelyen lévő központi műtőblokkot. Molnár Ágnes hozzátette, hogy a felújítás ideje alatt zavartalan volt a kórház működése, a nagyobb műtéteket a sebészeti és urológiai osztályok műtőiben végezték.

Farkas Andrea projektmenedzser elmondta, hogy az ezer négyzetméter alapterületű műtőblokkban négy műtőt és a hozzájuk tartozó kiszolgálóegységek burkolatát, elektromos és elektronikai hálózatát újították fel, valamint szenzoros csaptelepeket építettek be. A padlót és a falburkolatokat antibakteriális védőréteggel vonták be. A felújítás mintegy 120 millió forintba került.

További 200 millió forintból új orvosdiagnosztikai eszközöket szereltek be, köztük egy olyan digitális képnézőt, amelyen műtét közben is lekérhetők a betegek korábbi és jelenlegi adatai, röntgen- és MR-felvételei, illetve kicserélték a műtőasztalokat és a betegátemelőket is.

A kórház központi műtőblokkja 1994-ben épült. A felújítás 2014 decemberében kezdődött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.