Magyarország „B” készenléti fokozatban

Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége nem emelkedett.

RZ
2015. 01. 16. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a terrorfenyegetettség szerint négy fokozatot különböztetnek meg. Az „A” a legenyhébb, majd a „B” és a „C” következik, és a legmagasabb fokozat a „D”.

A BM közleménye szerint a „B” készenléti fokozat akkor rendelhető el, ha az Európai Unió vagy a NATO bármely tagállamában, valamint a szomszédos államok valamelyikében terrorcselekményt követtek el, és annak Magyarországra gyakorolt hatása kiszámíthatatlan, de magasabb fokozat bevezetése nem indokolt.

Kiemelték: a Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan elemezi és értékeli az elmúlt hetekben történt európai terrortámadások eseményeit és Magyarország terrorfenyegetettségének helyzetét. A TEK továbbra sem rendelkezik olyan információkkal, amelyek arra utalnának, hogy Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége emelkedett volna – szögezte le közleményében a BM.

Csütörtök este Belgium több pontján is nagy erőkkel vonult fel a rendőrség terrorizmussal gyanúsított személyek ellen, az akcióban két ember életét vesztette, egy megsebesült. A hatóságok szerint az érintettek azon voltak, hogy súlyos terrorcselekményt kövessenek el Belgiumban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.