Magyarország kétharmada a bevándorlás szigorítása mellett

A többség szerint az unió nem tudná megvédeni polgárait terrorveszély esetén.

MNO
2015. 01. 21. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A január 7-ei párizsi terrortámadás, amelyben tizenketten vesztették életüket, az egész világot megrázta – emlékeztet közleményében a kutatóintézet. A merénylet kapcsán egyrészt aggályok merültek fel, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban az emberek az Európai Unióban, másrészt a bevándorlásügy kérdése is több fórumon előkerült. A Századvég felmérése a felnőttkorú magyar lakosság véleményét vizsgálta meg a biztonsággal és bevándorlással kapcsolatos kérdésekben.

A kutatás tanúsága szerint a párizsi terrortámadás ismertsége kifejezetten magas Magyarországon, mindössze 3 százalék azok aránya, akik nem hallottak róla. Ami az Európai Unió biztonságát illeti, a lakosok többsége kételkedik Brüsszel védelmében. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy az Európai Unió nem tudná megvédeni az európai polgárokat a párizsihoz hasonló támadásoktól.

A kutatás eredményei alapján továbbá a magyar lakosság több mint kétharmada túl enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. Az elemzés rávilágított, hogy az emberek többsége politikai irányultságtól függetlenül enyhének érzi a bevándorlási szabályokat. A baloldaliak 56, a középen állók 65, valamint a bizonytalan választópolgárok 59 százaléka szigorítaná a szabályozást, csakúgy mint a jobboldaliak 85 százaléka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.