Már a BRFK-n van a belvárosi ingatlanügy

Az önkormányzat részben folyatja az eladásokat, a kerület pénzügyi bizottságának vizsgálatait egyelőre leállították.

2015. 01. 15. 5:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentéskiegészítést rendelt el kedden a Fővárosi Főügyészség a belvárosi ingatlaneladások ügyében, amellyel a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát bízták meg – tudtuk meg Bagoly Bettina sajtószóvivőtől. Juhász Péter (Együtt) V. kerületi önkormányzati képviselő december 29-én bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények vélelmezett gyanújával, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. A nyomozás sorsáról a BRFK-nak február 28-ig kell döntenie, de további 15 nappal meg is hosszabbíthatják az eljárást. A Demokratikus Koalíció tegnap közölte: egy V. kerületi Dorottya utcai ingatlan eladásával összefüggésben szintén feljelentéskiegészítést rendelt el a BRFK.

Vita robbant ki a belvárosi pénzügyi bizottság keddi ülésén hozott döntések körül is. Steiner Pál (MSZP) bizottsági elnök lapunkkal közölte: minden üzlethelyiség eladását, s a bizottságban zajló vizsgálatokat is leállították. Az önkormányzat szerint viszont nem állnak le a kerületi ingatlaneladások. – Belváros-Lipótváros vezetésének semmi oka arra, hogy a törvények alapján zajló lakáscélú ingatlanértékesítéseket, beleértve a folyamatban lévő adásvételeket is, szüneteltesse – emelték ki.

– Mivel a jegyző szerint nyomozás indulhat, az eljárás és az új elidegenítési rendelet elfogadásáig a felfüggesztés a folyamatban lévő ügyeket is érinti – vélte Steiner. Ám elismerte: a kedden áttekintett nyolc, a hírek szerint áron alul értékesített ingatlan dokumentumaiból nem lehetett olyan gyanús ügyletekre következtetni, amelyekről a cikkek szóltak. Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a kerület volt polgármestere tegnap leszögezte, az utóbbi években az önkormányzat minden vagyonpolitikai döntése jogszerű volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.