Megújult a hódmezővásárhelyi kórház

Csaknem 800 millió forintot, zömében uniós pénzt költhetett el az intézmény.

MNO
2015. 01. 07. 21:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kallai Árpád kifejtette: a több mint 800 millió forintos összköltségvetésű projekt 2011-ben nyert támogatást. A beruházást 10 százalékos önerő mellett – amelyet a központi költségvetés finanszírozott – 720 millió forintos uniós forrás felhasználásával sikerült megvalósítani. A fejlesztés során felújították és növelték a dolgozói öltözők számát, korszerűsítették a mosodát és a központi sterilizálót is.

Utóbbit húsz éve fejlesztették, most csaknem 115 millió forintból újult meg a teljes géppark. A mintegy ötven eszköz már megérkezett, beszerelésük, összehangolásuk, programozásuk zajlik. Az akadálymentesítés részeként új felvonót építettek egy szintén új fogadótérben, valamint a főépület és a sürgősségi részleg között folyosó nyílt, mely szintén könnyíti a betegellátást – tette hozzá a főigazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.