Orbán Viktor gratulált Fekete Károlynak

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn levélben gratulált Fekete Károlynak, a Tiszántúli Református Egyházkerület hétvégén beiktatott új püspökének.

MNO
2015. 01. 26. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gratuláló levelet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el az MTI-hez. Levelében a kormányfő úgy fogalmaz: kívánja, hogy a püspök céljainak megvalósításához és főpásztori szolgálatához Isten adjon erőt és bölcsességet. Emellett azt írja, hogy Magyarország alaptörvényének szellemében felajánlja együttműködését mindazon célok érdekében, melyek „nemzetünk és egyházunk javát szolgálják”.

„Örömmel olvastam az értékőrző gyülekezeti közösségek megerősítését és a református öntudatot megszilárdító felnőttképzés kiépítését szorgalmazó beszédét” – írta Orbán Viktor a püspöknek.

A Tiszántúli Református Egyházkerület közgyűlése szombaton, a debreceni Református Nagytemplomban tartott püspökszentelő közgyűlést, amelyen beiktatták tisztségébe Fekete Károlyt, az egyházkerület új püspökét.

Püspöki székfoglaló beszédében Fekete Károly kiemelte: régi és új gyülekezeti tagjaik ismeretének felfrissítésére és a hozzájuk tartozni akarók bevezetésére elindítják a református keresztyén öntudatot megerősítő, többszintű, széles tematikájú és összehangolt gyülekezeti felnőttképzési programot, amely a hitkérdésektől az életvezetési kérdésekig segíti a hívek mindennapjait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.