Ráültek a szocik az útlezárásos akcióra

Fél pályán lassították a forgalmat csütörtök délelőtt civilek és a hozzájuk csatlakozó MSZP-sek az M86-oson.

MNO
2015. 01. 08. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy félórás demonstráció idején Szombathely irányából 16, Szeleste felől pedig 38 autóval foglalták el a kétszer kétsávos út egy-egy sávját a 85-ös kilométerszelvényben. A forgalom a belső sávokon rendőri irányítással haladt.

Péterfy Zoltán, a demonstráció egyik szervezője az MTI-vel ismertette: a tiltakozás a Facebookon szerveződött, mert nem értenek egyet azzal, hogy egy be nem fejezett autóút mindössze 15 kilométer hosszú szakaszára útdíjat kell fizetni.

Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke – aki, mint mondta, magánemberként vett részt a demonstráción – hangsúlyozta: az útdíj átgondolatlan bevezetésével éppen azokra a kistelepülésekre terelődik vissza a forgalom, amelyek érdekében az elkerülő utak megépültek. A szombathelyi szocialisták hétfői sajtótájékoztatójukon még az M86-os teljes lezárását helyezték kilátásba, erről azonban Nemény András azt mondta: a rendőrségi egyeztetés után a szervezők úgy látták, hogy minden szabályt betartva, a balesetveszélyt elkerülve tartják meg a demonstrációt.

Czeglédy Csaba, a párt szombathelyi frakcióvezetője szerint az út teljes lezárását a rendőrség megtiltotta volna. Ha azonban Hende Csaba honvédelmi miniszternek, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének továbbra sem sikerül visszavonatnia az útdíjfizetést, akkor hétfőn ismét bejelentést tesznek, és akár a bírósági utat is végigjárják, hogy teljes útlezárással is tiltakozhassanak – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.