Schiffer: Mindig előugrik a bokorból egy Kovács László

Kovács szerint Schiffernek „kompenzációkényszere” van a felmenői miatt. Az LMP első embere Facebookon reagált.

MNO
2015. 01. 26. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A LMP társelnöke arra reagálva jegyezte le mindezt, hogy Kovács a Demokratikus Kerekasztal rendezvényén felszólalva – a zöld párt távolmaradásával kapcsolatban – arról beszélt, hogy amikor Schiffer Andrásnak „megszűnik a felmenői miatti kompenzációkényszere”, akkor majd esetleg az LMP is jön. Ezzel a volt külügyminiszter vélhetően arra utalt, hogy Schiffer dédnagyapja Szakasits Árpád volt, aki a magyar szociáldemokraták első embereként 1948-ban szövetségre lépett a kommunistákkal, kialakítva ezzel a kommunista állampártot, a Magyar Dolgozók Pártját.

Schiffer nehezményezte, hogy a családja kritizálása a vasárnapi rendezvény résztvevőiből nem elhatárolódást, hanem tapsot váltott ki. Mint írta, ha ezt nem MSZP-s politikus mondta volna, „akkor éppen a jelenlevők törtek volna ki hangos elhatárolódásba, megspékelve egy kis fasiszta-veszéllyel, antiszemitázással, miegyébbel”.

A baloldal ostorozása közben Schiffer felhozta a miskolci 2014-es időközi választáson baloldali közös jelöltként induló Pásztor Albert esetét is, aki korábban városi rendőrkapitányként kijelentette: a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. „Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük” – állította Pásztor. Az LMP társelnöke szerint az, hogy a balliberális oldal mégis támogatta a volt rendőrkapitányt, megmutatja: a baloldalon még azokat is megtűrik maguk között, akik a cigányozástól sem rettennek vissza.

Schiffer végül kijelenti, hogy az esetnek egyetlen örökérvényű tanulsága van: „ha az ember éppen kezdi elhinni, hogy az MSZP meg tud újulni, mindig előugrik a bokorból egy Kovács László”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.