Debrecenbe látogatott az amerikai nagykövet

Colleen Bell zárt ajtók mögött folytatott megbeszélést Debrecen polgármesterével.

HZS
2015. 02. 18. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Colleen Bellt a látogatás első állomásán, a debreceni Határ úti ipari parkban Herdon István, a parkot működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója fogadta. Elmondta: a 120 hektáros ipari parkban 90 hektár a beépített, 30 hektár a fejlesztési terület. A parkban működő három nagy amerikai gyár több mint kétezer dolgozót foglalkoztat.

A nagykövet felkereste a texasi központú National Instruments (NI) gyárát, amely 2001-ben, a Határ úti ipari park első beruházójaként kezdte meg a termelést. A nagykövetet Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta az ezerkétszáz dolgozót foglalkoztató cég munkájáról. Kiemelte: a vállalatcsoport hardvergyártásának jelentős része Debrecenben történik. A gyártást szakképzett mérnökök támogatják, a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport tevékenysége révén pedig a vállalat igazi tudásközponttá nőtte ki magát a régióban.

Colleen Bell az ipari parkban tett látogatása után a városházán zárt ajtók mögött folytatott megbeszélést Papp Lászlóval (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármesterével.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.